Štenci odgajivačnice Berger

Odgajivačnica Berger poseduje labradore vrhunskog kvaliteta, poreklom iz Engleske i to iz krvne linije najboljih odgajivačnica na svetu kao što su Rocheby, Cornlands, Carpenny... Kao ponosni vlasnici tih labradora, kvalitet naših kučića možemo da garantujemo unapred. Najave legla kučića, kao i sve nove informacije vezane za našu odgajivačnicu možete naći na našoj blog stranici.

Šta odabrati - mužjaka labradora ili ženku labradora??

Jedno od najranijih odluka jeste odabir između mužjaka i ženke. Psi (mužjaci labradora) često imaju više 'mačo' pogled na svet nego što to imaju kuje i ako vas to privlači vaš izbor će biti mužjak bez obzira o kojoj se pasmini radilo. Psi više vole izlaziti i biti napolju i uglavnom ih je nešto teže dresirati. Oni naravno nemaju ciklus teranja dva puta godišnje, što je propraćeno uznemirenošću i izlivom strasti i što će verovatno privlačiti pse iz susedstva. Ali, mužjaci su ti koji bivaju privučeni, pa ako imate mužjaka, možda ćete ga svake večeri iz njegovih šetnji odvlačiti kući.

Nasuprot tome, ako je to odlučujuće u vašem izboru, ženka labradora će verovatno postati bolji porodični ljubimac. Manje je verovatno da će biti domonantna, iako je dominacija više osobina pasmine nego pola psa. Kuje će retko pokušati lutati tokom godine, i češće više vole svog vlasnika, poslušnije su, privrženije i lakše za dresuru od mužjaka labradora.

U svakom slučaju izbor je vaš.

         copyright © Berger Odgajivacnica Labrador retrivera 2012

design by Axeon Design Solution!